Shiisme – Oprindelse, Tro & Praksis

I. M. Kashi – marts 2012 (bog, 1. udgave)

Download e-bog (pdf)

Bagsidetekst:

“…Shiisme – Oprindelse, Tro & Praksis er skrevet med henblik på at præsentere et kortfattet, men samtidig vidtspændende indblik i shiisme (shia islam)…”

Shiisme – Oprindelse, Tro & Praksis sigter primært mod religionsundervisning på gymnasiale og videregående uddannelser, samt selvstudium for særlige interesserede i islam.

Med udgangspunkt i islam tegnes for første gang et bredt, dækkende billede af shiisme som et religiøst, spirituelt og ideologisk fænomen, formet og forvaltet af shia muslimer gennem århundreder. Shiisme – Oprindelse, Tro & Praksis præsenterer en perspektivrig information om troens discipliner ud fra både originale, klassiske og moderne vinkler. Tilgangen er indledningsvis baggrundsorientering og introducerende, hvor det overordnede overblik præsenteres. Der gives her svar på hvorfor, hvornår og hvordan shiisme opstod, og hvilke forskelle og ligheder der eksisterer mellem shia og sunni muslimer. Bogen fortsætter med at beskrive de religiøse dogmer og ritualer, der nu særskilt karakteriseres som værende identiske med shiisme og giver derefter en beskrivelse af troen som en levende og nærværende del af den globale og danske virkelighed.

Med dette formår I. M. Kashi for første gang på danske at belyse religionen islam med udgangspunkt i shiisme samt at genfortælle islam ud fra dens originale pluralistiske karakter. Bogen giver dermed forudsætninger for en bedre forståelse af islam på både et internationalt, regionalt og nationalt plan, hvilket også gør den velegnet til videre studier.